Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Την ώρα που οργανώνονται μαζικές διαδηλώσεις, τα ¨παπαγαλάκια¨ και τα ΜΜΕ κωφεύουν

Εδώ και ένα χρόνο περίπου η άρνηση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής για τη μη δημιουργία ΧΥΤΑ έχει ενταθεί απέναντι στα κλιμάκια των μεγαλοεργολάβων και των ΜΑΤ, που ως εντολοδόχοι των οικονομικών συμφερόντων και την τροϊκανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παραδώσουν και τη διαχείριση των σκουπιδιών στο μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο. Η εναντίωση των κατοίκων της Κερατέας, όπως έγινε και με τους κατοίκους του Γραμματικού, της Φυλής και πολλών άλλων δήμων, μπορεί να υποβαθμίζεται από τα αστικά ΜΜΕ και τον τύπο, δηλώνει όμως απερίφραστα απέναντι στις δυνάμεις του κράτους ότι τα σχέδιά τους δεν θα εφαρμοστούν αναίμακτα. Η Κερατέα, αρνείται να πέσει στα χέρια μεγαλοεργολάβων (κοινοπραξία ΑΒΑΞ, μπάσιμο Μπόμπολα) και δεν δέχεται να φορτωθεί ισόβια ¨δημοτικά¨ βάρη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά και να φιλοξενήσει, όπως και πολλές άλλες περιοχές, έναν ΧΥΤΑ που θα καταλήξει σε άλλη μία χωματερή. Την ίδια στιγμή που ανοίγει ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η δημόσια υγεία, το φυσικό περιβάλλον.

Αστυνομοκρατία, όπλα και απειλές

Το αστικό μπλοκ εξουσίας κατανοεί πολύ καλά πως η Κερατέα έχει ¨ξεφύγει¨ από τον έλεγχό του και από τη μια προσπαθεί με τις μεθοδεύσεις των αστικών ΜΜΕ και από την άλλη με την χρήση της γνώριμης ¨σοσιαλιστικής¨ καταστολής να απομονώσει, να ναρκοθετήσει το κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ. Όλες οι πρωτοβουλίες, οι εκδηλώσεις, οι πορείες και φυσικά οι κινήσεις για το σταμάτημα των μηχανημάτων της εργολαβίας από τους κατοίκους αντιμετωπίζονται με αστυνομικές επιθέσεις, συλλήψεις, ξύλο ή το τελευταίο διάστημα με οχήματα εκτόξευσης νερού κατά των διαδηλωτών και χρήση υπηρεσιακών όπλων κατά της ζωής των πολιτών.

Το αποκορύφωμα της καταστολής της 8ης Φλεβάρη ξεκινά με την εισβολή ασφαλιτών σε σπίτια κατοίκων χωρίς μάλιστα εισαγγελικά εντάλματα, έρευνα σε ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για την δημιουργία βίαιων επεισοδίων και την προσαγωγή ενός πολίτη επειδή βρήκαν στο σπίτι του άδεια μπουκάλια μπίρας. Η αστυνομική ασυδοσία ξύπνησε κάθε ικμάδα αντίδρασης των ελεύθερων (ακόμη) κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους, ήρθαν σε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ για να πάρουν ως απάντηση την έντονη χρήση χημικών, το ξύλο απέναντι σε ηλικιωμένους και νέους ανθρώπους αδιακρίτως και την απειλή ανθρώπων από έναν ασφαλίτη, ο οποίος προέβαλε το υπηρεσιακό του όπλο.

Η απάντηση κρύβεται στους συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες

Η Κερατέα παρόλο που βρέθηκε μπροστά στην επέλαση του σύγχρονου κατοχικού στρατού του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- Παπουτσή δεν λύγισε, δεν έσκυψε υπό το φόβο της βίας και της καταστολής. Οι καπνοί από τις οδομαχίες ΜΑΤ- πολιτών, τα απομεινάρια από τα χημικά και τους καμένους κάδους μαρτυρούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Απέναντι στη σιωπή των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, των πουλημένων δημοσιογράφων και των προπληρωμένων πρωτοσέλιδων υπάρχει μια μάζα ανθρώπων η οποία αντιστέκεται στους «εκ των άνωθεν» σχεδιασμούς, στα συμφέροντα των «ημετέρων». Ολοένα και περισσότερες δυνάμεις οργανώνονται, σχηματίζοντας πυρήνες ανυπακοής και αντίστασης. Ολοένα και μεγαλύτερες αντιδράσεις εμφανίζονται απέναντι στα αντιλαϊκά, αντιδραστικά μέτρα και νομοθετήματα που επιχειρεί να επιβάλει η χούντα ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΔΝΤ και οι συνδιαχειριστές τους.

ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

χωροΑταξία - ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: