Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την ΠΑΣΠ Χωροταξίας για τη στάση καπελώματος που κράτησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου εκπροσώπων των συλλόγων φοιτητών, εργαζομένων και διδασκόντων, σχετικά με το ζήτημα της ματαίωσης των εκλογών εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε αίθουσα του ΤΜΧΠΠΑ, στις 10/2. Πιο συγκεκριμένα, και ενώ καλέστηκαν να τοποθετηθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για το ζήτημα του νέου νόμου και των συμβουλίων διοίκησης, η ΠΑΣΠ Χωροταξίας τοποθετήθηκε αυτεπάγγελτα εξ ονόματος του φοιτητικού μας συλλόγου, ουσιαστικά δρώντας υπονομευτικά προς τα συλλογικά όργανά του. Υπερασπιζόμενοι τη θέση που κατέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου, το οποίο ,όμως, δεν έχει συγκληθεί ακόμα, τοποθετήθηκαν δημόσια στο όνομα του συλλόγου, χωρίς τα λεγόμενά τους να αντιπροσωπεύουν τις θέσεις και τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, το προηγούμενο διάστημα.

Παρόλο που η σχολή μας έπαιξε βασικό ρόλο και αποτέλεσε βασικό κύτταρο πολιτικού αγώνα κατά τη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος του περασμένου Σεπτέμβρη, έχοντας πάρει σαφή θέση κατά του νέου νόμου Διαμαντοπούλου, δεν είχε πρόσφατη απόφαση για το ζήτημα των διοικητικών συμβουλίων, που εδώ και καιρό απασχολούσε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Παράλληλα, είναι γνωστό πως δεν μπορεί κανένας να μιλάει εξ ονόματος του συλλόγου, εφόσον δεν έχει νομιμοποιηθεί από το σώμα της συνέλευσης ως τέτοιος.

Η ΠΑΣΠ, βέβαια, δεν καταγγέλλεται μόνο για την ανεξήγητη και απαράδεκτη «πρωτοβουλία» της να εκπροσωπήσει το σύλλογο στη συνέντευξη τύπου. Είναι κατάπτυστη, καθώς η απόφαση του συλλόγου που ανακοίνωσε ήταν ψευδής. Ενώ έθιγε τη διάθεση του συλλόγου να αντιταχθεί του νόμου με κάθε τρόπο, απόλυτα σκόπιμα απέκρυψε, την κατακραυγή του ενάντια στην –τότε- κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της πολιτικής των ΕΕ-ΔΝΤ. Η πράξη της ΠΑΣΠ είναι καταγγελτέα ως υποκριτική, λόγω της απάθειάς έως και της αποστροφής της, απέναντι στις κινηματικές και συλλογικές διαδικασίες που διαδραματίζονται από την περίοδο του Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, όπως και παλαιότερα, για τη ρήξη και την ανατροπή του Νόμου και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η στάση της αυτή, θυμίζει στη λογική την πραξικοπηματική συγκυβέρνηση, που απαρτίζεται από τεχνοκράτες, και τα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), που λαμβάνουν αποφάσεις ετσιθελικά και αφορούν το μέλλον της χώρας, βυθίζοντάς την ακόμη περισσότερο στο βούρκο της κρίσης για τα επόμενα τουλάχιστον 30-50 χρόνια, υποβάλλοντάς την σε καθεστώς χούντας.

Η ΠΑΣΠ Χωροταξίας πολλές φορές, και στο παρελθόν, έχει προσπαθήσει να καρπωθεί τους αγώνες και τις νίκες του φοιτητικού κινήματος στη μάχη των.. καναλιών και του θεάματος, μολονότι είναι ,ουσιαστικά, ανύπαρκτη σε οποιαδήποτε συλλογική και κινηματική διαδικασία. Ως ιδεολογικός εκφραστής και υπερασπιστής των πολιτικών επιλογών και πρακτικών του ΠΑΣΟΚ, η στάση της αποδεικνύει ότι λειτουργεί με τρόπο πραξικοπηματικό, καπελώνοντας συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες.

ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑ-ΕΑΑΚ