Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο εκφυλισμός των συλλογικών διαδικασιών ΔΕΝ θα περάσει!!!Ο εκφυλισμός των συλλογικών διαδικασιών ΔΕΝ θα περάσει!!!
Στη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Χωροταξίας που έγινε στις 19/02 ο σύλλογος, αφού συμμετείχε σε μία διαδικασία διαλόγου και συνολικής ζύμωσης στο πλαίσιο της βάρβαρης επίθεσης που δεχόμαστε σήμερα σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, ακολούθησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας ώστε να πάρει απόφαση για στήριξη της γενικής απεργίας που καλέστηκε για την επόμενη μέρα. Όλα τα πλαίσια που κατέβηκαν προς ψήφιση είχαν θέση υπέρ της στήριξης και συμμετοχή στην απεργία. Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ ισοψήφησαν, και έτσι ακολούθησε δεύτερος γύρος με την ΑΡΕΝ να καλεί τους φοιτητές που δεν σήκωσαν πουθενά το χέρι τους, να ψηφίσουν λευκό-άκυρο ώστε να καταμετρηθεί ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχε στη συνέλευση για να θεωρηθεί έγκυρη.
Παρατήρηση 1η: Αν και ιδανικό θα ήταν όλοι να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις του συλλόγου μας συμβάλλοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην διαδικασία αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι για να παρακολουθήσεις μια συνέλευση και να πάρει απόφαση ο σύλλογος είσαι υποχρεωμένος να ψηφίσεις ακόμα και αν δεν το επιθυμείς.
Παρατήρηση 2η: Αν και παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ( κυβερνητική αντιπολίτευση, μην ξεχνιόμαστε) η ΑΡΕΝ (που στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε κινηματικές διαδικασίες με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια), θεώρησε σκόπιμο να λήξει τη συνέλευση χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα παρθεί κάποια απόφαση! Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται και τόσο παράξενο αν αναλογιστεί κανείς τη δεξιά στροφή που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και που προφανώς δεν θα άφηνε απ’ έξω κομμάτια που συμμετέχουν σε αυτό, είτε το καταλαβαίνουν ή όχι είτε δε θέλουν να το καταλάβουν.
Ο κοινοβουλευτικός δρόμος που έχει επιλέξει εδώ και καιρό να ακολουθήσει έχει άμεση συνέπεια στις πολιτικές που θα ακολουθήσει η νεολαία του μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. Ένα κίνημα δυνατό και ανατρεπτικό που θα συντονίζεται με τα υπόλοιπα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, με τους ανέργους, τους εργαζόμενους, που θα διεκδικεί και θα πραγματοποιεί μάχες για ανατροπή του σάπιου συστήματος με διαδικασίες από τα κάτω, μάλλον δεν εξυπηρετεί τις στοχεύσεις που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά - τελικά ζήτημα του κόμματος και της ΑΡΕΝ είναι η υποταγή και διάσπαση του κινήματος ώστε να εφαρμόσει, όχι το σοσιαλιστικό πρόγραμμα που προεκλογικά υποσχόταν, άλλα να συνεχίσει να αναπαράγει τις ίδιες πολιτικές που ακολουθούνται από τα αστικά μνημονιακά κόμματα.
Μερίδιο ευθύνης για την αποτυχημένη προσπάθεια της συνέλευσης να πάρει απόφαση μετά από 3 ώρες εποικοδομητικού διαλόγου έχει και ολόκληρος ο φοιτητικός σύλλογος. Ένας φοιτητικός σύλλογος που μπορεί να συζητά, αλλά όχι ν’ αποφασίζει ουσιαστικά δεν καταδικάζει την πολιτική που ασκείται σήμερα από τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου. Ουσιαστικά μένει εγκλωβισμένος σε λογικές ηττοπάθειας και απραξίας χωρίς να προβάλει μέσα από το πολιτικό του λόγο και τις δράσεις τον αναγκαίο για την εποχή δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Αυτή η στάση μπορεί να φέρει την αποστοίχηση και απαξίωση της πάλης εντός του κοινωνικού χώρου, της σχολής, και να οδηγήσει στον αφορισμό του φοιτητικού συνδικαλισμού, κάτι στον οποίο επενδύουν οι δυνάμεις του συστήματος. Είναι η μεγαλύτερη αναγκαιότητα, αλλά και δυνατότητα της εποχής η ανασυγκρότηση των συλλογικών οργάνων στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και σε κάθε κοινωνικό χώρο. Γεγονός που θ’ αποτελέσει τον βασικό όρο νίκης και απόκρουσης της επίθεσης.
Η ΕΑΑΚ δεν πρεσβεύει την αριστερά που, εν μέσω της μεγαλύτερης αντεργατικής επίθεσης, στέκεται φοβικά στη γωνία της καταγγέλλοντας και καλώντας στην ενίσχυση και την αυτόκεντρη ανάπτυξή της. Δεν είμαστε αυτοί που μέσα στη πιο βαθιά κρίση του συστήματος ονειρευόμαστε ένα καπιταλισμό με λίγο πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Δεν ζητάμε από κανέναν να μας αναθέσει την σωτηρία του. Την συνολική ανατροπή θα την κερδίσουμε όλοι μαζί. Καλούμε τους φοιτητές του συλλόγου να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και τις πολιτικές μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ το φοιτητικό κίνημα να παίξει το ρόλο πυροδότη ευρύτερων κοινωνικών κινημάτων και να συνδεθεί οργανικά με το εργατικό κίνημα. Οι συλλογικοί αγώνες είναι αυτοί που θα δώσουν την απάντηση. Μόνο μέσα από τις συλλογικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να έρθει η νίκη. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΈΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ   ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ
ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑ | ΕΑΑΚ
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ