Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟ;

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟ;

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;
Οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Βόλο και πανελλαδικά, εδώ και δύο εβδομάδες, έχουν βγει σε μαζικές κινητοποιήσεις, συνελεύσεις και καταλήψεις. Στόχος μας είναι η ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μνημονίων που σαν στόχο έχουν την επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης και την εξόντωση των εργαζομένων και της νεολαίας. Στόχος μας είναι η πάλη για το κοινωνικά αναγκαίο και όχι το καπιταλιστικά εφικτό, από το μικρό έως το μεγάλο. Σε αυτή την κατεύθυνση  δίνουμε καθημερινά εδώ και 2 εβδομάδες το παρόν με καταλήψεις στην πρυτανεία του Π.Θ, διεκδικώντας να πάρουν οι αρχές του πανεπιστημίου θέση υπέρ των φοιτητών και να μπλοκάρουμε κάθε εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής. Προχωράμε καθημερινά σε καταλήψεις της λέσχης φαγητού, διεκδικώντας στην πράξη δημόσια και δωρεάν κοινωνική παροχή.
Το παρόν έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και στην σύγκλητο του Π.Θ. που διεξήχθη στις 24/10 σε ιδιωτική αίθουσα του Τσαλαπάτα.  Προβάλαμε μαχητικά τα αιτήματά μας για ανατροπή των οργανισμών των πανεπιστημίων. Απαιτήσαμε από τη σύγκλητο να πάρει θέση υπέρ των αιτημάτων μας και να μην αφήσει να διαγραφεί κανένας φοιτητής. Απαιτήσαμε να φύγουν όλες οι εργολαβίες από το πανεπιστήμιο και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί. Απαιτήσαμε το δικαίωμά μας για δωρεάν σίτιση-στέγαση και μεταφορές για όλους τους φοιτητές, τους νέους και τους ανέργους.
Η σύγκλητος και ο πρύτανης, Γιώργος Πετράκος αποφάσισαν ΕΝΑΝΤΙΑ στα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου, αφού αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη σύμβαση των καθαριστριών και να θέσουν σε διαγωνισμό μεταξύ εργολαβιών την καθαριότητα του πανεπιστημίου. Το θέμα των διαγραφών ήταν «εκτός της ημερήσιας διάταξης» την ίδια στιγμή που στο τμήμα της Βιοχημείας στη Λάρισα είναι πανελλαδικά το πρώτο τμήμα που διέγραψε φοιτητές! Το θέμα της σίτισης- στέγασης- μεταφορών μάλλον δε συζητήθηκε καθόλου γιατί ήταν και πάλι «εκτός ημερήσιας διάταξης». Μετά από πίεση των φοιτητικών συλλόγων κατορθώσαμε στο τέλος της συγκλήτου να βγει ψήφισμα πάνω στα αιτήματά μας. Το ψήφισμα παρ’όλα αυτά, αναφέρει ότι οι αρχές του πανεπιστημίου έχουν όλη την καλή διάθεση να είναι στο πλευρό μας, αλλά δε θα το κάνουν, καθώς έχουν αρχίσει ήδη να μας πετάν έξω από την εκπαίδευση.
Από τη στιγμή λοιπόν,  που διαγράψανε τους πρώτους φοιτητές, από τη στιγμή που απολύσανε εργαζομένους του πανεπιστημίου εκφράζουν καθαρά και ξάστερα την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου μέσα στο πανεπιστήμιο. Δέχονται να διαχειριστούν ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα της αγοράς και τους λίγους.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!
Το φοιτητικό κίνημα δεν παλεύει μόνο για την ικανοποίηση των συντεχνιακών μας αιτημάτων. Παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους γιατί είναι επιτακτική, κοινωνική μας ανάγκη.Παλεύει ενάντια στις εργολαβίες που σφετερίζονται τον κοινωνικό πλούτο. Παλεύει η γνώση, η έρευνα και συνολικά η μόρφωση να είναι προσβάσιμη σε όλους. Παλεύει για τα κοινωνικά αγαθά και όχι για εμπορεύματα. Η νέα γενιά παλεύει και θα συνεχίσει  να παλεύει ενάντια στην πολιτική που κάνει το πανεπιστήμιο επιχείρηση, τους εργαζόμενους αναλώσιμα και τους φοιτητές υποχείρια της σύγχρονης χούντας. Παλεύουμε για τη μόρφωσή μας, για ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια και ελευθερίες. Θα σας κυνηγάμε μέχρι να κατακτήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα αναφαίρετα δικαιώματα της νέας γενιάς! Πορευόμαστε στις επόμενες βδομάδες για πανελλαδική κινητοποίηση για να τους διώξουμε όλους κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφάλαιο με μέτωπο παιδείας-εργασίας-δημοκρατικών δικαιωμάτων.
ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: