Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΑΠ’ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ! Ο Ν. ΓΚΙΤΣΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!



ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΑΠ’ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ! Ο Ν. ΓΚΙΤΣΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!
Την Παρασκευή 03/02 στο Πολυτεχνείο του ΠΘ και συγκεκριμένα στo τμήμα χωροταξίας συνέβη ένα περιστατικό που προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας. Ένα συμβάν που απεικονίζει την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον χώρο του πανεπιστήμιου όσο και έξω από αυτό.  Φοιτήτρια του τμήματος ξυλοκοπήθηκε αγρία και βρέθηκε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση. Αυτό το περιστατικό συνέβη εντός του χώρου της σχολής και ο εργαζόμενος-μέλος του καθηγητικού προσωπικού Ν.Γκιτσάκης είναι αυτός που τόλμησε να επιτεθεί με τέτοιον φασιστικό και θρασύδειλο τρόπο στην φοιτήτρια.
Μια τέτοια σεξιστική συμπεριφορά  που φτάνει στο βαθμό της σωματικής επίθεσης φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις κυρίαρχες σχέσεις που επικρατούν ανάμεσα στα δύο φύλα. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλο το σάπιο κομμάτι της κοινωνίας που έχει κακοποιήσει ή κακοποιεί το γυναικείο φύλο. Το περιστατικό που συνέβη δεν είναι με μονωμένο, λίγες μέρες μετά συνέβη δεύτερος ξυλοδαρμός στην περιοχή μας.
Η συγκεκριμένη επίθεση γειώνεται στον ίδιο το χαρακτήρα του πανεπιστημίου και το ρόλο του καθηγητικού κατεστημένου μέσα σε αυτό. Ένα καθηγητικό κατεστημένο μέσα στις σχολές μας που ευθύνεται για την εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και την προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης . Φανερώνεται λοιπόν, η σχέση εξουσίας ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές, μια σχέση η όποια ακουμπά κάθε πτυχή της ζωής μέσα στο πανεπιστήμιο και μπορεί να φανερωθεί τόσο από ένα απλό αποκλεισμό από μάθημα, (βλέπε κλείσιμο πορτών, απουσιολόγια, κλπ) όσο και από την πιο ακραία του μορφή, την επίθεση. Η πιο άθλια έκφανση αυτής της σχέσης είναι η αποσιώπηση και υπόθαλψη τέτοιων ή παρόμοιων συμπεριφορών από την πλευρά του αστικού μπλοκ (ΜΜΕ, κράτος, δικαιοσύνη) εξαιτίας της ισχυρής τους θέσης μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά και της «ευυπόληπτης» κοινωνικής τους θέσης.
Η στάση του πανεπιστήμιου (βλ. κλειστή διαδικασία αορίστου ημερομηνίας που λόγο έχει το καθηγητικό κατεστημένο και όχι οι ίδιοι οι φοιτητές) και της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης να συγκαλύψουν το γεγονός χωρίς να γίνει και πολύ αντιληπτό δείχνει ότι προέχει η εξασφάλιση της φήμης του τμήματος και όχι η απόδοση δικαιοσύνης υπέρ της φοιτήτριας και κατά του Γκιτσάκη. Η θέση του ΠΘ για αναστολή καθηκόντων δεν μας καλύπτει. Διεκδικούμε να μην υπάρξει ποτέ ξανά σχέση του Ν.Γκιτσάκη με το ΠΘ και σε κανένα άλλο δημόσιο ίδρυμα. Διεκδικούμε ένα άλλο πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και όχι ένα πανεπιστήμιο που θα υπερασπίζεται το σύστημα που γεννά το σεξισμό και την καταπίεση. Δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας για οτιδήποτε συμβαίνει στο τμήμα μας και είναι ενάντια στη φοιτητική μας καθημερινότητα. Ο Ν. Γκιτσάκης όπως και οποιαδήποτε συμπεριφορά καταπίεσης και επιβολή εξουσίας δεν έχουν καμία θέση στους χώρους της εκπαίδευσης, της δουλειάς μας, στον χώρο κοινωνικοποίηση μας και ψυχαγωγίας μας.
Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο συμβάν, βρισκόμαστε στο πλευρό της κοπέλας και του κάθε φοιτητή/τριας που δέχονται τέτοιου είδους βία και καταπίεση για αυτό τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να αποσιωπούνται αλλά αντιθέτως να δημοσιοποιούνται και να καταγγέλονται! Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι εμείς  οι φοιτητές θα διαφυλάξουμε κάθε έννοια του ασύλου και θα τσακίσουμε κάθε σεξιστική/εξουσιαστική συμπεριφορά.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !   ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!   
Απαιτούμε
·         Την απόλυση του Ν.Γκιτσάκη από το πανεπιστήμιο. Να μην έχει καμιά σχέση με εκπαιδευτική ή διοικητική δραστηριότητα σε κανένα δημόσιο ίδρυμα.
·         Η πράξη του αποτελεί ποινικό αδίκημα και απαιτούμε την εφαρμογή όποιου νομικού πλαισίου έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής το λόατ κίνημα.
·         Το πανεπιστήμιο και τα θεσμικά του όργανα να πάρουν θέση δημόσια.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ,ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ !
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ (ΚΤΙΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ)

ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γεια σας κυρίες και κύριοι!
Πρόκειται για μια προσφορά δανείου (χορήγηση πίστωσης). Βγείτε από το οικονομικό σας αδιέξοδο με ένα κλικ.
Είμαστε μια εταιρεία χρηματοδότησης που βοηθά όλους όσους χρειάζονται χρήματα (ένα επείγον δάνειο). Κάνουμε προσφορές δανείων κυμαινόμενες από 3.000 € έως 500.000 € με επιτόκιο που κυμαίνεται από 5 έως 15% ανάλογα με το ποσό που ζητήσατε. Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: globalfinance1.credit@gmail.com