Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Τις τελευταίες μέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμη βάρβαρο χτύπημα της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την πραξικοπηματική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, της δημόσια τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Η απόφαση αυτή έχει σαν συνέπεια τη διάλυση των δημόσιων μέσων μαζικής ενημέρωσης, τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, τον ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο της πληροφόρησης από τα ιδιωτικά κανάλια, τους υποστηρικτές των μνημονίων, της τρόικας και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που αποφάσισαν να καταλάβουν το κτίριο και να αναμεταδώσουν απεργιακό πρόγραμμα, σε έναν αγώνα που στηρίχτηκε από χιλιάδες εργαζόμενους, νέους αγωνιστές, συλλογικότητες και σωματεία, η κυβέρνηση απάντησε με διακοπή του σήματος ώστε να φιμωθεί η φωνή των εργαζομένων και να κατασταλλεί κάθε  προσπάθεια αντίστασης.

Ο μαζικός αγώνας των εργαζομένων όμως συνεχίζεται με την 24ωρη απεργία της 13/6 που στηρίζεται από πληθώρα συνδικάτων, ομοσπονδιών και σωματείων ενώ το κτίριο της ΕΡΤ έχει γίνει κέντρο αγώνα.

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Καταγγέλλουμε τις πραξικοπηματικές πρακτικές της κυβέρνησης που επιδιώκει με κάθε τρόπο να καταλύσει κάθε δικαίωμα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας, κάθε δικαίωμα για παιδεία, υγεία, ενημέρωση και θυσιάζει τ απάντα στο βωμό της ΕΕ και τους κεφαλαίου.

Στηρίζουμε τον αγώνα τον εργαζομένων της ΕΡΤ που πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε αγώνα της νεολαίας και των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης και της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Με ένα άλλο εργατικό κίνημα, μακριά από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με νικηφόρο σχέδιο, με ανατρεπτικό περιεχόμενο, δε σταματάμε μέχρι την τελική νίκη.

Η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή, ανήκει στο λαό και στις ανάγκες του. Λουκέτο στα βάρβαρα τους σχέδια και τα υπουργεία τους και όχι στα δικαιώματα και τις ζωές μας!

Καλούμε στο απεργιακό συλλαλητήριο Πέμπτη 13/6, 11:00  στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Βόλο!


ΕΑΑΚ Βόλου