Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/9 ΣΤΟΝ ΘΟΛΟ


Ο σύλλογος των διοικητικών αποφάσισε να κινητοποιηθεί καθώς μετά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών ανά τη χώρα , η ακολουθία συνεχίζεται με τις - ενδεχόμενα οριζόντιες - απολύσεις διοικητικού προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Αποτέλεσμα όλων αυτών των απολύσεων και των περικοπών είναι η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και η στέρηση μίας αξιοπρεπούς ζωής για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο βωμό της –επιβίωσης- των πανεπιστημίων.
Όλα αυτά βέβαια, τη στιγμή που βιώνουμε μια από τις πιο αντιλαϊκές και επιθετικές πολιτικές, με συνέπειες όπως, ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και την αύξηση αυτών σε τομείς όπως η παιδεία (σχολεία, πανεπιστήμια) και η υγεία. Αυτή λοιπόν τη στιγμή η μόνη λύση βρίσκεται στους αγώνες, στους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες και όχι σε κλαδικές και συντεχνειακές λύσεις. Δεν ξεχνάμε παραδείγματα όπως η ΕΡΤ  που συνεχίζει την αντίσταση, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία που ετοιμάζονται για κλιμάκωση του αγώνα τους, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που υπερασπίζονται την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους σε κάθε γειτονιά. Οι αγώνες αυτοί για να είναι νικηφόροι, χρειάζονται την στήριξη και τη συμμετοχή του καθένα από εμάς, χρειάζονται συντονισμό από τη βάση , χρειάζονται οι αγώνες των εργοστασίων, των πανεπιστημίων, των σχολείων, των νοσοκομείων να γίνουν ΕΝΑ!!! Η απάντηση στις τακτικές τους θα πρέπει να είναι, ένα απεργιακό κύμα που θα εμποδίσει και το παραμικρό σχέδιό τους να γίνει πραγματικότητα και θα ανατρέψει τους διεφθαρμένους διαχειριστές μαζί με τα σχέδια τους. Η απάντηση πρέπει και θα δοθεί από τη βάση.
Ως φοιτητές θα κληθούμε να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια , σε οποιοδήποτε σχέδιο «Αθηνά» ή κάθε άλλη πολιτική που έχει στόχο να καταστρέψει το πανεπιστήμιο στο φόντο της κρίσης για χάρη των ιδιωτών και της κερδοφορίας τους και σε αυτό θέλουμε τη στήριξη όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας...

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει , όλοι μαζί ,συντονισμένα με αγώνα διαρκείας  θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης!


-όλοι την Τρίτη 3/9 στις 9:00π.μ στη συνέλευση των Διοικητικών στο Θόλο


Δεν υπάρχουν σχόλια: