Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Φέτος το μάθημα ξεκινάει από α*

Φέτος το μάθημα ξεκινάει από α*
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/9 στις 3μμ
 Η πιο πρόσφατη απόφασή του συλλόγου διοικητικών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πάρθηκε την Τρίτη 3/9 από γενική συνέλευση με παρόντες και άλλα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας( ΙΔΑΧ, ΔΕΠ, φοιτητές κα.) αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με μια απεργία σε πρώτη φάση την Παρασκευή 6/9. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν ξανά συνέλευση για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, έρχεται έπειτα από μια μακριά περίοδο επίθεσης στο δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο με την αντιδημοκρατική ψήφιση των Ν. 4009/2011 και Ν. 4076/2012 και την προώθηση του ανεπιθήμητου «Σχεδίου Αθηνα» και μέσα σε ένα κλίμα συνεχούς εργασιακής τρομοκρατίας μέσω μειώσεων μισθών, εφεδρειών, μετατάξεων και απολύσεων, που απειλούν τους εναπομείναντες εργαζόμενους καθώς και τη λειτουργία του υποχρηματοδοτούμενου πανεπιστημίου. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στο δημόσιο  αποτελούν σαφείς πολιτικές εντολές της τρόικας (Ε.Ε-Ε.Κ.Τ-Δ.Ν.Τ), μέσω των μνημονίων, αυξάνοντας σε ιστορικά επίπεδα την ανεργία και την κοινωνική εξαθλίωση.
Η επίθεση στους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο συντελείται παράλληλα με μια σειρά αντιλαικών αποφάσεων, που θίγουν τους ευαίσθητους τομείς των κοινωνικών παροχών και των δημοσίων αγαθών. Δεν ξεχνάμε το κύμα απολύσεων και αποδιοργάνωσης που πάει να φέρει στο πεδίο της μέσης εκπαίδευσης, δεν ξεχνάμε την υπονόμευση των δημόσιων νοσοκομείων, δεν ξεχνάμε την εν μία νυκτί απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση! Δεν ξεχνάμε και το κύμα αντίστασης και τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια σε όλα τα αντιλαικά μέτρα!
Ως φοιτητές οφείλουμε να είμαστε δίπλα στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που επιβάλλει η τρόικα. Μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις εχουμε επικυρώσει πολλές φορές την πρόθεση μας για την αγωνιστική συμπόρευση των συλλόγων φοιτητών και εργαζομένων στο Π.Θ. Ως φοιτητές θα κληθούμε να δώσουμε και τον δικό μας αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια , σε οποιοδήποτε σχέδιο «Αθηνά» ή κάθε άλλη πολιτική που έχει στόχο να καταστρέψει το πανεπιστήμιο στο φόντο της κρίσης για χάρη των ιδιωτών και της κερδοφορίας τους.
Στο πλαίσιο αυτό ως χωροΑταξία- ΕΑΑΚ κρίνουμε αναγκαία την διεξαγωγή μαζικών συνελέυσεων αποφασιστικού χαρακτήρα στο  σύλλογο μας και σε κάθε σύλλογο , ξεκινώντας από την Πέμπτη 6/9 στις 3μμ στη χωροταξία, για να ανοίξουμε συνολικά το ζήτημα τω κινητοποιήσεων των διοικητικών και της παιδείας που βρίσκεται στο στόχαστρο, παίρνοντας μαχητική θέση,  με απώτερο στόχο τον ευρύτερο συντονισμό μέσω γενικών συνελεύσεων με τους διοικητικούς και κάθε πληττόμενο κομμάτι του πανεπιστημίου.
 

χωροΑταξία- ΕΑΑΚ
όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις
*απεργία