Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Για ΚΝΕ-ΠΚΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
(ΚΝΕ-ΠΚΣ)

Εδώ και 2,5 μήνες ολόκληρη η κοινωνία συνταράσσεται από το μεγαλύτερο, μαχητικότερο και δυναμικότερο φοιτητικό κίνημα των τελευταίων ετών. Ένα φοιτητικό κίνημα με τις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις, τις πιο ζωντανές καταλήψεις διαρκείας και τις μαχητικότερες πορείες που έχουν γίνει ποτέ.
Από την αρχή αυτού του φοιτητικού κινήματος υπάρχει ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος μέσα στα πανεπιστήμια που διαχωρίζεται σε πολλά σημεία από τις άλλες συνιστώσες του κινήματος και που το μόνο που δεν έχει σκοπό είναι η δημιουργία αυτού του κινήματος. Αυτός ο πολιτικός χώρος με το όνομα Π.Κ.Σ. είναι αυτός που διατρανώνει ότι είναι κατά της συνολικής επίθεσης που δέχεται η παιδεία, αλλά που με τις ενέργειές του το μόνο που καταφέρνει είναι να βάζει veto και φραγμούς όπου μπορεί στην δημιουργία του κινήματος. Οι πρακτικές και τα σημεία που φαίνονται οι πραγματικές διαθέσεις της εν λόγω επαναστατικής(?) παράταξης (που μόνο ως ρεφορμιστική, ενταγμένη στο σύστημα αριστερά της διαμαρτυρίας εκφράζεται) είναι οι παρακάτω:
1. Η λειτουργία του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων.
Σύμφωνα με την εν λόγω παράταξη η λειτουργία του συντονιστικού περιορίζεται μόνο στην απλή ανάγνωση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων χωρίς να μπορεί να κάνει περαιτέρω προτάσεις δράσεων για την συνέχιση του αγώνα ή να σχολιάσει τις εξελίξεις ώστε να συντονίζονται οι σύλλογοι σε κοινές κινητοποιήσεις. Μήπως τα παιδιά της ΠΚΣ θέλουν ένα συντονιστικό που δεν θα μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια για την προώθηση του κινήματος; Εκτός και αν προώθηση του κινήματος θεωρείται η συνάθροιση μερικών οργανωμένων φοιτητών στην οποία γίνεται απλή ανάγνωση των αποφάσεων των συλλόγων τύπου δελτίου ειδήσεων. Και τελικά πως περιμένουν το συντονιστικό να λειτουργήσει και να οδηγήσει το κίνημα σε κοινό αγώνα, όταν κάποιοι σύλλογοι αποφασίζουν για συγκεκριμένες δράσεις αλλά ασκούν βέτο σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση που μπορεί να κάνει μια άλλη σχολή με την γνωστή πρόφασή «δεν συμφωνούμε γιατί δεν είναι απόφαση του συλλόγου μας»;!
2. Αιρετοί και ανακλητοί αντιπρόσωποι.
Το κίνημα δεν έχει ανάγκη από κανέναν οργανωμένο φοιτητοπατέρα ο οποίος με την «νομιμοποιημένη» ταμπέλα του αντιπροσώπου θα εκπροσωπεί τον σύλλογό του. Το κίνημα είναι των φοιτητών και όλοι έχουν δικαίωμα να λένε την άποψή τους, να παίρνουν μέρος στην λήψη αποφάσεων και να συμμετέχουν στις δράσεις του. ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΩΝ)!
3. Συντονιστικές επιτροπές κατάληψης
Η στάση της ΠΚΣ απέναντι στις ανοιχτές συντονιστικές επιτροπές κατάληψης ήταν από την αρχή αρνητική, αφού η γραμμή τους ήταν η εκλογή αντιπροσώπων. Σε συλλόγους όπου δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτή τη γραμμή και οι συντονιστικές επιτροπές κατάληψης λειτούργησαν, προσπάθησαν με τον πιο απαράδεκτο τρόπο να δυσκολέψουν την λειτουργία τους θέτοντας βέτο σε ζητήματα στα οποία η πλειοψηφία της επιτροπής συμφωνούσε. Αυτό είχε ως απώτερο σκοπό ή να μην καταφέρει η επιτροπή κατάληψης να καταλήξει σε κάποια απόφαση, ή να περάσουν με πλάγιο τρόπο την γραμμή τους μέσα από αυτή την διαδικασία αφού δεν μπορούσαν να το κάνουν στις συνελεύσεις.
4. Πορείες
Από την αρχή ,ήδη, του κινήματος, από τον περσινό δηλαδή Μάη-Ιούνη, η ΠΚΣ είχε δείξει τις διαθέσεις της σε ότι αφορά τις πορείες και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Πιο συγκεκριμένα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η ΠΚΣ επέλεξε να πραγματοποιήσει πορεία ξεχωριστή με αυτήν που αποφάσιζαν οι υπόλοιποι σύλλογοι, ξεχνώντας την περιβόητη μαζικότητα που τόσο συχνά επικαλούνται (χαρακτηριστική τοπική πορεία 25 ατόμων!) . Αυτό αποδεικνύεται και από την τελευταία πανελλαδική πορεία στις 8/3 στην Αθήνα, όπου ουσιαστικά υπήρχαν για πολλές πόλεις δύο μπλοκ, αφού η ΠΚΣ επέλεξε να σπάσει τους φοιτητές και να δημιουργήσει ξεχωριστό μπλοκ στο τέλος της πορείας. Και όμως αυτό είναι το λιγότερο μπροστά σε αυτά που ακολούθησαν. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν πήρε ποτέ ξεκάθαρή θέση απέναντι στην κρατική καταστολή, και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δήλωσαν πως θεωρούν υπεύθυνους για τα επεισόδια τους ίδιους τους φοιτητές. Έτσι λοιπόν, λειτουργώντας σαν πραγματικοί ασφαλίτες, συνεργάστηκαν άψογα με τα ΜΑΤ -το δήλωσε άλλωστε και εκπρόσωπος της αστυνομίας σε όλα τα ΜΜΕ- καθώς μετά το πρώτο σπάσιμο της πορείας και ενώ τα ΜΑΤ κυνηγούσαν το μπλοκ της νομικής η πορεία της ΠΚΣ απροκάλυπτα άνοιξε για να μπορέσουν να περάσουν οι μπάτσοι!! Σαν ανταπόδοση αυτής της κίνησης, όταν οι φοιτητές ξανασυγκεντρώθηκαν στην Βουλή για να διαδηλώσουν ενάντια στον νόμο και την κυβέρνηση της βίας, τα ΜΑΤ προσπάθησαν για πολλοστή φορά να σπάσουν την πορεία, και έτσι για να μην εμπλακούν τα μπλοκ της ΠΚΣ στα επεισόδια άνοιξαν αυτοί τώρα για να απομακρυνθούν!! Και σαν να μην έφταναν αυτά όταν πολλοί φοιτητές κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ ζητούσαν από τα μπλοκ της ΠΚΣ να τους αφήσουν να μπουν μέσα αυτοί απλά τους απωθούσαν, αρνούνταν και ζητούσαν πάσο! Αυτή είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των φοιτητών; Έτσι αγωνιζόμαστε όλοι μαζί; Μήπως σε επόμενη πορεία να περιμένουμε να τους δούμε με ασύρματους όπου θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα ΜΑΤ για το που κατευθύνονται; ΝΤΡΟΠΗ!


Τελικά τι κρύβεται πίσω από αυτές τις επιλογές της εν λόγω παράταξης; Μήπως προσπαθούν να υπονομεύσουν το φοιτητικό κίνημα; Μήπως προσπαθούν να το καπηλευτούν; Η απάντηση πλέον είναι πολύ ξεκάθαρη ο μοναδικός στόχος της ΠΚΣ και κατά συνέπεια της ΚΝΕ είναι η αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος τόσο σε επίπεδο φοιτητικών εκλογών όσο και σε επίπεδο βουλευτικών. Η τακτική της αυτή δεν είναι καινούρια όπως έχει αποδειχθεί και σε παλαιότερα φοιτητικά κινήματα.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

χωροΑταξία-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: